sâmbătă, 10 martie 2012

Experimentul

     E șase ! Ucu iese pe ușă puțin nervos și grăbit. E în întârziere, va fi nevoit pentru a nu se știe a cata oară să fluture mâna înspre vehiculul deja plecat din stație. Grăbește pasul. Trebuie să ajungă la intersecție. Drumul părea mai lung decât era de fapt... câțiva zeci de metri. Deodată își aduce aminte de ceva și brusc face cale întoarsă.
- ... ei de apă ... era închis robinetul ...
   ... Ucu iese pe ușă puțin nervos și grăbit. E în întârziere va fi nevoit pentru a nu se știe a câta oară să fluture mana înspre vehiculul deja plecat din stație. Grăbește pasul. Trebuie să ajungă la intersecție, drumul părea mai lung decât era de fapt... câțiva zeci de metri. Deodată își aduce aminte de ceva și brusc face cale întoarsă.
- ... ei de apa ... era închis robinetul ...
...
...
...  zeci de metri. In depărtare zări lumina farurilor, în același timp, un maidanez lătra speriat... Ajunsese la timp, chiar mai repede decât spera și considera asta o mică performanță, era mulțumit.
     Undeva, în același timp experimentul se încheia cu bine. Savanții erau mulțumiți. O singură nedumerire stătea în calea mulțumirii depline. Se întâmplase ceva. Supapa recipientului care comprima un lichid albastru-verzui s-a blocat preț de câteva secunde. Apoi s-a încheiat...  Datorită transparenței cu care era tratat experimentul, toată media ridica în slăvi institutul. Se demonstrase faptul că materia era transferabilă în timp.
Un adevărat succes !

Niciun comentariu: